Societatea de Parodontologie din România
Evenimente

Societatea de Parodontologie din România semnaleaza aparitia primului Tratat de parodontologie, realizare a Scolii de Parodontologie din Bucuresti, rezultat al unei lungi experiente în specialitate în concordanta cu literatura din tara si din strainatate. Autorul principal si coordonatorul acestei importante lucrari este Prof. Univ. Dr. Horia Traian Dumitriu, membru al Academiei de Stiinte Medicale.
Adresa de unde poate fi procurat tratatul este la Sediul Disciplinei de Parodontologie din Bucuresti, Calea Plevnei nr. 19, Persoana de contact Secretara Disciplinei Heghes Roxana telefon mobil 0727 591 405
sau
direct de la Editura Viata Medicala Româneasca -
Adresa: Calea Victoriei nr. 21-23, etaj 6, sector 3, Bucuresti, cod 030023. Telefon: 021.315.61.09, Fax: 021.315.69.80. E-mail: redactia@viata-medicala.ro. cu urmatoarele specificatii:
Autor: Horia Traian Dumitriu
Editura: VIATA MEDICALA ROMANEASCA
Anul publicarii: 2015
Categoria: Stomatologie
Nr. de pagini: 599
153,00 lei
170,00 lei (-10%)
Promotie valabila pâna la 31.12.2015 numai la achizitionarea direct de la Editura Viata Medicala Româneasca

DESCRIERE
Acest Tratat de Parodontologie este destinat aprofundarii cunostintelor acumulate în ultimii ani în domeniul parodontologiei, dar este util tututror celor care doresc o apropiere mai exigenta fata de domeniul medicinii parodontale. A devenit peremtoriu faptul ca parodontologia întruneste prerogative atât conceptuale, cât si practice pentru a ocupa pozitia unei specialitati consistente, diversificate si complexe în cadrul stomatologiei moderne.
Parodontologia beneficiaza de cunostinte din domeniile disciplinelor preclinice fundamentale: anatomia si fiziologia, microbiologia, imunologia, histologia si alte discipline. În aceeasi masura, medicul stomatolog trebuie sa cunoasca si sa aplice în practica elementele de baza, dar si particularitati ale medicinii interne si practicilor fundamentale ale chirurugiei aplicate specific la teritoriul gingivo-parondontal. Medicul stomatolog devine astfel un bun clinician, dar si un practicant al chirurgiei gingivale si a parodontiului profund, implicit al chirurgiei osului alveolar.
Autorii acestui tratat au beneficiat de experienta teoretica si aplicativa acumulata într-o lunga perioada de timp, de o practica specifica privind clinica si tratamentul îmbolnavirii gingivo-parodontale, de elaborarea a numeroase editii ale manualului de parodontologie, dar si de contributia unor colaboratori cu înalt prestigiu profesional în domeniul parodontologiei.
Avem convingerea ca prin dinamica firesca a evolutiei cunostintelor, parodontologia va evolua în continuare pe un drum ascendent si multumim tuturor celor care prin sugestii si opinii rezultate din experienta personala ne vor ajuta sa mentinem acest deziderat la un înalt nivel.

Prof. dr. Horia Traian Dumitru, Membru al Academiei de ?tiinte Medicale
NOU 
Societatea de Parodontologie din România a celebrat Ziua Europeana de Parodontologie prin sustinerea unui curs aniversar adresat rezidentilor în specialitatea parodontologie.
În cadrul cursului s-a subliniat rolul jucat de EFP în evolutia cunoasterii etiologiei formelor clinice de îmbolnaviri parodontale, precum si mijloacele terapeutice ce se adreseaza acestora. S-a scos în evidenta rolul de diseminare a informatiilor prin manifestarile organizate de EFP si prin intermediul Journal of Clinical Periodontology în care sunt publicate cele mai noi informatii în tematica specialitatii.
România prin Asociatia Societatea de Prodontologie din România având sprijinul tuturor forurilor competente, a reusit sa înfiinteze înca din 2009 specialitatea de Parodontologie ca specialitate distincta a disciplinelor de medicina dentara. Pregatirea în aceasta specialitate se desfasoara pe parcursul a trei ani pe baza unei curicule nationale ce concorda cu principiile promovate de EFP în domeniu.
Cursul aniversar s-a înscris in aceeasi linie avand ca tematica formele clinice de îmbolnavire, de la gingivite la parodontopatii marginale, îin contextul etiologiei microbiene si a factorilor favorizanti locali si sistemici.
Astfel, au fost abordate abordate: gingivite si gingivostomatita ulcero necrotica, gingivita si gingivostomatita herpetice, gingivita si gingivostomatita aftoasa, micotica, parodontite agresive.
Tematica abordata s-a referit la etiologia acestor forme clinice, la simptomatologia intâlnita în fiecare dintre entitatile clinice precum si la directiile principale de tratament, având drept finalitate evolutia, prognosticul si eventuala aparitie a complicatiilor afectiunilor mentionate în concordanta cu literatura de specialitate nationala si internationala, si cu principiile elaborate si diseminate de EFP.
Lectorul acestui curs cu durata de aprox 2 ore a fost Presedintele SPR, Prof Dr. Anca Silvia Dumitriu.
Manifestari organizate de ASPR -0CTOMBRIE 2016
1.Curs hands-on in data de 5.10.2016 cu tema TRATAMENTUL CHIRURGICAL COMPLEX - TEHNICI CHIRURGICALE ADECVATE FORMELOR CLINICE DE AFECTARE PARODONTALĂ. Chiuretaj subgingival în câmp deschis şi terapie de adiţie; Operaţii cu lambou şi terapie de adiţie; Gingivectomie, alungirea coroanei clinice. Cursul a fost sustinut de Prof. Dr. Anca Silvia Dumitriu si Conf. Dr. Stana Paunica, organizator fiind Sef. Lucr.. Marina Cristina Giurgiu.
S-a desfasurat pe parcursul a 3 ore, avand un numar de 10 participanti ce au efectuat manopere chirurgicale pe mandibula de porc si au exersat tehnici de sutura.
2.A XI-a Conferinta Nationala de Parodontologie cu tema MEDICINA PARODONTALĂ INTEGRATA ÎN PRACTICA MEDICALĂ STOMATOLOGICĂ
Invitat de onoare a fost Prof Frances Hughes,  Professor of Periodontology, Kings College London ce a sustinut o foarte interesanta conferinta cu tema THE BIOLOGY OF PERIODONTAL REGENERATION - CURRENT STATUS AND FUTURE PROSPECTS.
In cadrul aceleiasi manifestari s-au abordat aspecte legate de practica parodontala in cadrul unor conferinte si prezentari orale scurte, sustinute de cadre didactice cu experienta dar si de tineri rezidenti in specialitatea parodontologie din Bucuresti si din tara. Numarul celor care au participat la acesta manifestare a fost de aproximativ 150 de medici specialisti, rezidenti si medici din alte specialitati.
- 4 -


In cadrul activitatilor  RSP  am organizat si desfasurat  in perioada 4-6 .10.2017 a XII-a Conferinta  Nationala de Parodontologie, ce a reunit o serie de valoroase conferinte, prezentari stiintifice si demonstratii practice, in cadrul cursului hands on
Conferintele , pe teme de actualitate au abordat aspecte fundamentale si de practica parodontala , tehnici chirurgicale moderne, chirurgie muco-gingivala.
Invitati au fost lectori importanti , medici parodontologi cu experienta si importanta in parodontologie romaneasca, si nu numai : Acad. Prof Dr. Horia Traian Dumitriu,  Conf  Dr. Stana Paunica, Sef Lucr Malita Cinel, Sef Lucr. Cristina Puscasu, Prof. Dr. Anca Silvia Dumitriu.
Deosebit de intresanta a fost si sectiunea comunicarilor  orale in care am remarcat prezenta medicilor specialisti  si primari parodontologi cu experienta: Sef Lucr. Marina Giurgiu,  Asist. Univ Dorin  Nicole Gheorghe, Asist. Univ . Ana Giura, cat si a medicilor tineri si entuziasti : Asist. Univ. Stefana  Popa, rezident Ilea Alexandra, Tudor Grou , Cristina Vitalus , Andrei Neamtu .
Cursul  Hands-on, sustinut de Prof. Dr. Anca Silvia Dumitriu si Conf Dr. Stana Paunica s-a bucurat de succes deosebit prin tematica abordata, privind tehnicile chirurgicale parodontale cu utilizarea mijloacelor de aditie,  sutura si protectie a plagii chirurgicale.
Au participat un numar de 12 cursanti din Romania si Republica Moldova
Anunt  conferinta EUROPERIO 9
Primul concurs de fotografie al EFP
Cu ocazia Zilei Europene a Sănătății Gingiei (o inițiativă foarte benefică din partea Federației Europene de Parodontologie), în România, Societatea Română de Parodontologie organizează demonstrații pentru medicii stomatologi generaliști și parodontologi în București și în alte orașe, în scopul promovării importanței sănătății gingiei în cadrul tratamentului stomatologic complex.
Sub patronajul Facultății de Medicină Dentară din București, invitatul nostru special, dl. prof. univ. dr. Stefan Sorin Arama (Departamentul de Patofiziologie și Imunologie, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București) a susținut un curs despre efectele secundare ale medicamentelor utilizate în parodontologie, cum sunt analgezicele, antiinflamatoarele și antibioticele. Auditoriul a fost format din peste 50 de tineri parodontologi, foarte interesați de subiect.
În orașul Brăila, Președintele Societății noastre, dna. profesor Anca Silvia Dumitriu, a susținut un curs despre importanța sănătății gingiei, terapia primară în parodontologie în activitatea zilnică a profesiei de stomatolog și manifestărilor clinice ale bolilor parodontologice în disfuncționalitățile sistemice. Prelegerea a fost urmărită de medici stomatologi generaliști din Brăila și din împrejurimi, ceea ce va conduce la îmbunătățirea practicii lor parodontologice.
Despre noi
Evenimente
Membri
Descarcari
Info pacienti
Contact
EN
http://www.efp.org/publications/perioinsight/perioinsight11/Perioinsight11.pdf
Prezentarea Federatiei Europene de Parodontologie - bro?ura
Perio Workshop 2019
Perio Insight
12 MAI - ZIUA INTERNATIONALA A SANATATII GINGIVALE
Nu uitati de evenimentul live de astazi ora 16:00 CET de pe Instagramul @perioeurope
Se convoacă Adunarea generală a Societății de Parodontologie din România la 26.06.2020, ora 9.00, la sediul situat în București, str. Ionel Perlea nr. 10, sector 1, cu ordinea de zi: 1. Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli și a bilanțului contabil; 2. Darea de seamă și descărcarea de gestiune pentru activitățile desfășurate de organele de conducere și control începând cu 4.10.2019; 3. confirmarea alegerii membrilor Consiliului Director, a secretarului de protocol, purtătorului de cuvânt și a cenzorului SPR pentru perioada rămasă din mandatul 2019-2021; 4. Strategia și obiectivele generale ale SPR în anul 2020.

În contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, luând în considerare și prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe întreg teritoriul țării prin H.G. nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și faptul că, potrivit dispozițiilor acestui act normativ, pot participa la evenimente private în spații închise cel mult 20 de persoane, cu respectarea regulilor de distanțare fizică stabilite de autorități (art. 1, pct. 10 din anexa nr. 3), vă aducem la cunoștință că, în temeiul art. 12 alin. (9) din Statut, puteți desemna un alt membru al asociației care să vă reprezinte, cu drepturi depline, în Adunarea generală.
Societatea de Parodontologie din Romania